O NAS

Center Evangelij Danes obstaja zato, da bi ljudje poglobili svojo vero v Jezusa Kristusa. Glavna dejavnost in cilj Centra Evangelij Danes je poučevanje Svetega pisma. Pri tem se držimo načela, da Sveto pismo “samo sebe razlaga”.

 Tistega, ki se odloči prihajati na naša srečanja, želimo povezati z Evangelijem zapisan v Svetem pismu. Vsakogar tudi spodbujamo, da karkoli pri nas sliši preveri, “ v Svetem pismu, če je res tako” (Apd 17,11).

Andrej Zelenjak uni.dipl. teol., ustanovitelj Centra Evangelij Danes je študiral v Kanadi na binkoštni (protestantski) univerzi.

Andrej je kot otrok obiskoval Rimokatoliško cerkev in sam zase pravi, da se ni nikoli spreobrnil v neko novo vero temveč, le poglobil vero, ki jo je prijel v otroštvu. Po končanem študiju se je vrnil domov v Slovenijo in začel duhovno delo med slovenci. Binkoštna cerkev, spada med evangelijske protenstantske cerkve (“evangelijska” pomeni, da se striktno drži Evangelija in celotne Nove zaveze Svetega pisma). Binkoštna cerkev oz. binkoštno gibanje izjemno ceni delovanje Svetega Duha in od tod med drugim izhaja tudi pobuda posameznikov znotraj Rimokatoliške cerkve za “Prenovo v Duhu.” Evangelijske cerkve so druga največja veja krščanstva in štejejo slabo miljardo ljudi po svetu.

Center Evangelij Danes je neprofitna organizacija z glavno dejavnostjo poučevanja Svetega pisma. 

Osnova našega verovanja oz. izpoved vere je zabeležena v nicejski veroizpovedi.